BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 28, 2010

~ AkU dan SeMuT yang Terkemut-keMut~


gambaq hiasan : membaca amalan mulia

aku sebenaqnya bosan tahap kucing ni...jadi aku tulis citer ni mngikut kreativiti, inovasi, motivasi, dedikasi, kompitasi dan sisisisisissisisisisi ...aku gagahkan diri nk mnulis sebab aku takdak idea nak tulis cter len...segala medula oblongata..talamus..spinalcord sumer bekerjasama memaksa aku swoh tulis citer ni...

cter dia macam ni.. tadi aku da wat ayaq milo..pastu aku ltak kat meja...tetiba ja mug tu tebalik..hbeh tumpah ayaq...aku plik jugak...aku tilik pi mai pi mai...aku nampak sekoq semut dalam keadaan cedera parah...kaki semut tu patah aku rasa...jadi aku pon wat assumption bahwasanya semut tu dah langgaq mug aku...wah!!!! semut langgaq mug sampai mug jatoh...fuyyoooo....."baru bley belagaakkkk" (monolog semut dalam ati kecilnyer) korang pecaya x? *sila tinggalkan komen anda* ~ tektik baru nk swoh org komen blog aku~ (bijak jugak aku)..(^_^)!

**************************************************************************

lepas tu aku terus bawak semut tu p hospital...tapi aku xdak kenderaan...aku pon tepon ambulan...999..helo ambulan bley da...eh ni nomboq bomba..ai loqlaq sunggoh aku...tekan len...tapi aku xtaw nomboq hospital...aduyaiiiiiiiiii!!!!! camna aku nak antaq encik semut ni...ksian gila aku tngok semut ni...camna la perasaan ahli keluarga dia...arghhhhh!!!! akukah yang bersalah?????? haruskah aku bertanggungjawab atas semua yang berlaku? adakah aku akan didakwa? tepuk dada tanya iman...*macam salah topik jer ayat last tu kan....aku perlukan kompas...*

semut tersebut dimasukkan ke unit rawatan rapi..eh, unit kecemasan la...aku tunggu dekat tiga jam jugakla kat luaq tu...sambil tu aku mintak pihak hospital telepon keluarga semut tersebut...mujurlah semut tu bawak beg duit dia..dan ada no tepon teselit kat dompet tu...aku terpaksa cari kanta pembesar...al maklumlah, tulisan semut..besaq mana sangat...dekat nak tkeluag jugakla bijik mata aku dok kaji nomboq tepon tu....lepas ni aku kna pi gam balik la bijik mata aku ni...ghasa longgaq semacam dah pemegang bijik mata aku ni...skru tercabut kot...

tetiba pintu bilik kecemasan dikuak...ekkkkkkk(bunyi pintu tu)...jantong aku dupdupdapdupdap...doktor tu geleng kepala....arghhhhhhhhhhhhhhhhhh kalawla aku besabaq..(macam kenal ja kan ayat ni...ayat iklan zaman dulu2).....aku menyesal sebab letak mug kat situ...(sdey la sangat...ciss belakon semata-mata)

2 minit kemudian....

segerombolan semut hitam datang...tkot gila aku nak berhadapan ngan diorang...tapi aku gagahi jua...pilu ati aku bila tngok ayaq mata mak semut tu...tapi ajal maut jodah pertemuan bukan di tangan kita....mujurlah semut2 tu redho dengan apa yang berlaku......

moral of the story...
jadi..jangan letak ayaq di merata-rata tempat...ingatlah ada insan lain..eh..ada #### lain yang boleh cedera dengan kelailan itu.....

**************************************************************************
AKU CUBA GI KAT DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA MINTAK TOLONG DEPA TENGOK SKRIP CITER YANG AKU TULIS NI..KOT KOT LA BOLEH PUBLISH...TAPI DEPA KATA " skrip cik ni sangat bagus........ untuk rosakkan pemikiran kanak2..cik boley keluar sekarang"

CIS!!!!HAMPEH TOLLL.....

6 comments:

aq_z4c said...

jangan habaq kat owg yg umah kite nih diserang segerombolan semut=p

aq_z4c said...

cik inspirasi fantasi ey, jgn r oyat kt owg yg umah kite kene serangan semut..kuing3

S said...

bijak tindakan ahli DBP tu, terbaek!!!!!!! sbb aku ade sangat banyak masalah nak pecaye citer nih..citer tikus memasak lagi logik kot...

S said...

bijak tindakan DBP tu, sebab aku ada sangat banyak masalah dengan kebenaran cite ni..rasanya cite tikos memasak lagi boleh blah kot.. peace (o.0)

nur shuhada binti miskin said...

siannya dia smpai kna pksa org tlis komen..
hahahha
epi!!!
cukup2 la menipu tue..
Allah x suka tau!!!!
ish3..
pa nak jadi ni...hhuhuhu....

rajennya update blog.
bagus2..

puteri hati said...

kuing3x kpada Z trimalah hakikat umah kita dserang smut..kte kan mnis2 blaka...
kpada S, lpas ni sy tlis tntng tkus mmasak plak yer..tikus masak yong tau fuuuuu..
kpda cik syud..rndu kamu(>_<)!